Onze Historie

Na mijn start als automobielverkoper in 1964 werd mij bij de verkoop van een auto regelmatig de vraag gesteld onder welke condities de auto verzekerd en/of gefinancierd kon worden. Ik adviseerde de cliënt beperkt en hielp hem met het invullen van een aanvraagformulier. Een inspecteur van de Goudse verzekering maatschappij bemerkte dit bij de aankoop van zijn nieuwe auto en stelde aan mij voor om zelf een agentschap bij de "Goudse" aan te vragen. Op 6 februari 1972 werd ik ingeschreven als agent van de Goudse verzekering maatschappij.
Om een definitief agentschap te verkrijgen werd een productie eis voor 12 maanden gesteld, binnen 3 maanden werd deze productie gerealiseerd.
Het bedrijf werd ingeschreven bij de Kamer van koophandel, onder de naam "Assurantiekantoor Helderman" en werd gevestigd op het woonadres aan de Rozemarijn 121.
Dat was direct een reden om een cursus te volgen voor het verzekeringsvak. Met succes werd de cursus gevolgd en mocht ik 2 diploma's in ontvangst nemen. Ik mocht mij toen voorstellen als "Verzekering agent" en werd ingeschreven in het register van de "Wet assurantiebemiddeling".
Vanwege veranderingen in de autobranche besloot ik te stoppen met de autoverkoop.
September 1979 ging ik uitsluitend verder als zelfstandig ondernemer in het verzekeringsvak. De zaken liepen goed en in 1985 kwam zoon Marcel in vaste dienst om de alsmaar stijgende omzet te verwerken. De omzet bleef stijgen en de ruimte werd te klein. Er werd gezocht en gevonden, het pand aan de Dokter Schaepmanstraat 29, te Wateringen.
Om de toekomst voor het bedrijf en Marcel te waarborgen werd de naam en de inschrijving gewijzigd in Helderman assurantiën VOF.
Na het bereiken van de 65 jarige leeftijd ben ik gestopt met werken en heb ik het kantoor overgedragen aan mijn zoon.
Marcel met medewerkers, Nel, Birgitte en Petra, zorgen nu voor de continuïteit van Helderman assurantiën. Ik kijk met veel voldoening terug op de periode van opbouw en uitbreiding van Helderman assurantiën en hoop daar nog lang van te mogen genieten.

koos helderman

afm

AFM nummer: 12006550
K.v.K. nummer: 27216892
Kifid nummer: 300.003670