Onze Historie

In mijn jeugd moest ik net als iedereen een studierichting kiezen en dat vond ik best lastig. Mijn vader was toen werkzaam als automobielverkoper en dat leek mij ook wel wat. Bijna elke week reed hij weer in een nieuwe auto. Welke jongeman vindt dat nou niet leuk!

Na school riep de militaire dienstplicht. Veertien maanden om precies te zijn. De 2 maanden durende opleiding tot vrachtwagenchauffeur en 1 maand als radiotelegrafist was een leuke periode. De resterende maanden die volgden bij het 299 Squadron op vliegbasis Deelen bij Arnhem werden steeds eentoniger. Na mijn diensttijd ben ik ook opgegaan voor mijn motorrijbewijs. Een voertuig met 2 wielen leek mij nog leuker dan een met 4 wielen. In 1990 heb ik met mijn vader een motorclub opgericht, Motorsportclub Helderman. Vanaf 2011 is het verder gegaan onder de naam Motorsportclub Westland. Motorrijden is nu nog steeds mijn hobby en zelfs mijn vader rijdt op 85-jarige leeftijd nog motor. Maar goed ik dwaalde even af.

Mijn vader had inmiddels gekozen voor het verzekeringsvak wat ik best jammer vond want auto’s waren zoveel leuker dan verzekeringspolissen. Toch koos ik ervoor om kennis te maken met het verzekeringsvak en op 1 september 1985 ging ik in loondienst bij Assurantiekantoor Helderman. Al snel bleek het vak toch leuker te zijn dan ik had gedacht door de vele contacten met klanten en medewerkers van verzekeraars. Middels avondscholing haalde ik mijn Middenstandsdiploma en vakdiploma’s Verzekeringsagent(C) en Assurantiebemiddeling(B). Tegenwoordig wordt onze vakkennis 3-jaarlijks middels examens getoetst om blijvend te mogen adviseren. Mijn hierbij behorende kwalificaties zijn Adviseur Inkomen, Adviseur Vermogen en Adviseur Schadeverzekering Particulier en Zakelijk.

Er is in al die jaren veel veranderd. De kaartenbak met klanten- en poliskaarten en de elektronische typemachine zijn al lang vervangen door computers en tegenwoordig slaan we alles digitaal op. Post wordt door ons uit een digitale postbus opgehaald en de post naar de klant gaat via e-mail. Een flink aantal verzekeraars hebben gemeend zonder het onafhankelijke intermediair zaken te kunnen doen door financiële producten rechtstreeks aan de eindklant aan te bieden. Ik heb gemerkt dat je veel kunt automatiseren maar persoonlijk en onafhankelijk advies, dat blijft!

Ik ben u daarom nu en in de toekomst graag van dienst! 

Marcel Helderman

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Na mijn start als automobielverkoper in 1964 werd mij bij de verkoop van een auto regelmatig de vraag gesteld onder welke condities de auto verzekerd en/of gefinancierd kon worden. Ik adviseerde de klant beperkt en hielp hem met het invullen van een aanvraagformulier. Een inspecteur van de Goudse verzekering maatschappij bemerkte dit bij de aankoop van zijn nieuwe auto en stelde aan mij voor om zelf een agentschap bij de "Goudse" aan te vragen. Op 6 februari 1972 werd ik ingeschreven als agent van de Goudse verzekering maatschappij.

Om een definitief agentschap te verkrijgen werd een productie eis voor 12 maanden gesteld, binnen 3 maanden werd deze productie gerealiseerd. Het bedrijf werd ingeschreven bij de Kamer van koophandel, onder de naam "Assurantiekantoor Helderman" en werd gevestigd op het woonadres aan de Rozemarijn 121. Dat was direct een reden om een cursus te volgen voor het verzekeringsvak. Met succes werd de cursus gevolgd en mocht ik 2 diploma's in ontvangst nemen. Ik mocht mij toen voorstellen als"Verzekerings agent" en werd ingeschreven in het register van de "Wet assurantiebemiddeling".

Vanwege veranderingen in de autobranche besloot ik te stoppen met de autoverkoop.

In september 1979 ging ik uitsluitend verder als zelfstandig ondernemer in het verzekeringsvak. De zaken liepen goed en in 1985 kwam mijn zoon Marcel in vaste dienst om de groei van het bedrijf te versterken. Door de groei werd werd de kantoorruimte te klein. Er werd gezocht en vonden onze nieuwe en huidige locatie aan de Dokter Schaepmanstraat 29, te Wateringen.

Om de toekomst voor het bedrijf en Marcel te waarborgen werd per 1 januari 1993 de naam en de inschrijving gewijzigd in Helderman assurantiën V.o.F. Na het bereiken van de 65 jarige leeftijd ben ik gestopt met werken en heb ik het kantoor op 1 januari 2001 overgedragen aan mijn zoon.

Marcel met medewerkers Petra en Birgitte, zorgen nu voor de continuïteit van Helderman assurantiën. Ik kijk met veel voldoening terug op de periode van opbouw en uitbreiding van Helderman assurantiën en hoop daar nog lang van te mogen genieten.